Suche

Zur Navigation | Zum Seitenanfang | Zur Standortanzeige

Hartelijk welkom

in het Internationale Natuurpark Veenland!

Beleeft u het unieke ecosysteem veen in het ooit grootste aaneengesloten veenmoeras van Centraal-Europa. Uniek presenteert het Natuurpark een divers landschapsmozaïek vol kleur: okergele zandvlaktes en paarse heidevelden, blauw-groene veenlandschappen en bruine turfwinningsgebieden, frisgroene weilanden en goudgele graanvelden – een buitengewoon natuur- en belevingsruimte.
Het Natuurpark is het leefgebied voor talrijke met uitsterven bedreigde dier- en plantensoorten, ruimte voor recreatie voor natuurliefhebbers en belevingsruimte voor herontdekkers van natuurlijke en culturele schatten.

Hier informeren wij u over de natuur en cultuur in het Internationale Natuurpark Veenland, over onze projecten en over wat er hier voor u te ontdekken en te beleven valt.


Let op!


Tijdelijke afsluiting van fiets- en wandelpaden in het Bargerveen

Voor meer informatie bezoek:
http://bargerveen-schoonebeek.nl/site/
Volg de activiteiten van het Natuurpark op facebook:

www.facebook.com/naturparkmoor
Op de website 'Achter de Breede Sloot' vind je verhalen over het grensgebied tussen de provincie Drenthe in Nederland en Landkreis Emsland in Duitsland. Het beschrijft de historie, de toeristische-recreatieve mogelijkheden en de natuur van dit overgangsgebied tussen de beide landen. Daarnaast beschrijft de auteur een deel van zijn familiegeschiedenis.
www.achterdebreedesloot.nl
www.achterdebreedesloot.nl

Zum Seiteninhalt | Zum Navigation | Zum Seitenanfang | Zur Standortanzeige