Suche

Zur Navigation | Zum Seitenanfang | Zur Standortanzeige

Natuurgidsen

Natuur- en landschapsgidsen – gewoon meer waarnemen! Ambassadeurs voor de regio.

Onze natuur- en landschapsgidsen laten bezoekers en streekbewoners graag kennismaken met de verborgen schatten van deze streek. Met hun detailkennis van het gebied, hun liefde voor het landschap, voor de dieren en planten, kunnen ze als geen ander laten zien wat hier leeft. De wandelingen vinden het hele jaar door plaats en zijn afgestemd op het desbetreffende seizoen, het tijdstip van de dag en de weersomstandigheden.

Rudolf Ritter

Zwaartepunt: Bargerveen, Twist en omgeving

Rudolf Ritter begeleidt je tijdens een fiets- of wandeltocht door de omgeving van het Duitse  Twist alsmede door het Nederlandse natuurreservaat Bargerveen. In deze unieke omgeving legt hij de bijzonderheden van flora en fauna uit. Ook onderwerpen zoals veenherstel, vernatting en cultuurhistorie in deze streek komen aan de orde. Kortom: Beleef leuke en  leerzame uren in een waardevol natuurgebied.
Johannes Quappen

Zwaartepunt: Het Bourtanger Moor

Tijdens een wandeling of fietstocht door het Bourtanger Moor keert u terug in het verleden –in de tijd van de eerste pioniers, die dit onherbergzame en voor de mens vijandige landschap bevolkten. Het ontstaan van het veen, de flora en fauna alsmede de ontginning van het veenlandschap - deze onderwerpen behandelt meneer Quappen tijdens zijn tochten. Hij weet bovendien veel interessants te vertellen over de winning van turf en het thema veenherstel, waarvan veel verschillende fases in het Bourtanger Moor te ontdekken vallen. Begeleide excursies worden zowel in het Provinzialmoor en het Geestmoor als in het Dalum-Wietmarscher Moor aangeboden.
Werner Schepers

Zwaartepunten: Bourtanger Moor, Tinner- Loh, Borkener- Paradies

Werner Schepers leidt je op een ontdekkingsreis door het Bourtanger Moor, het Tinner-Loh of het Borkener Paradies. Hij biedt u natuur-, belevings- en themawandelingen in het Emsland en het aangrenzende Bargerveen. Stel je eigen induvidueel programma samen en ontdek unieke landschappen.

Mede mogelijk gemaakt door:Zum Seiteninhalt | Zum Navigation | Zum Seitenanfang | Zur Standortanzeige